Oops

Ibland, när folk skall stoppa in foten i munnen, så råkar de få med hela benet. I CNN häromdagen kommenterade konservative ankaret Lou Dobbs något Condi Rice sagt om USAs rasistiska historia och var på vippen att kalla henne en "cotton picker".

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=0Y0W19-N3Ik&hl=en]

On a related note, berättade förra veckans Kaliber om Sasakawastiftelsen, en japansk stiftelse grundad av en ökänd fascist och krigsförbrytare, som delar ut generösa stipendier till folk som vill plugga/forska i Japan. Reportern, Krisitna Hedberg, pratar med folk som hjälpte till att etablera stiftelsen i Sverige och folk som företräder den idag. Det besynnerliga är att ingen av intervjupersonerna diskuterar huruvida det är etiskt försvarbart att ta emot Sasakawas pengar eller inte. Istället tycks frågan vara om man kan "komma undan" med det eller inte.Gunnar Hambraeus, som var med om att etablera stiftelsen i Sverige formulerar det ungefär så här: "Vi var beredda på att det skulle bli en del skriverier, men vi tänkte som så att skandalen kommer att blåsa över, men pengarna kommer att finnas kvar."